«Культурні пам’ятки України»

18 квітня відзначається Міжнародний день пам’яток та визначних місць. В цей день згадують про те, що кожна країна – це своя історія та культура. Завдання цього свята – ще раз нагадати суспільству про необхідність збереження культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства. В Україні цей день має назву “День пам’яток історії і культури”. З цієї нагоди центральною міською бібліотекою імені Костя Солухи для студентів коледжу культури і мистецтв було організовано бібліографічний огляд «Культурні пам’ятки України».
Метою заходу було вивчення і популяризація історичного минулого, пам’яток культурної спадщини, ознайомити студентів з найвидатнішими пам’ятками архітектури і мистецтва.
Присутні збагатилися відомостями про прекрасні архітектурні перлини України, багату історичну і культурну спадщину нашого краю, його неповторних міст і сіл, та мали нагоду подивитись відео презентацію про «Культурні надбання людства».
Світ несказанно багатий на культурні пам’ятники та різні історичні визначні пам’ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *