«Атомом розтерзана весна»(до Дня пам’яті наслідків Чорнобильської трагедії)

33 роки тому на долю українського народу випало жорстоке випробування – вибух на Чорнобильській атомній електростанції, від якого здригнулася вся планета. Для мільйонів українців це слово назавжди закарбувалося у пам’яті, стало синонімом скалічених доль, невимовного жалю та довічного болю.
З метою вшанування пам’яті загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії, 23 квітня у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки ім. К. Солухи було організовано виставку-нагадування «Атомом розтерзана весна» (до Дня пам’яті наслідків Чорнобильської трагедії).
На виставці було презентовано книжкову добірку, де присутні мали змогу ознайомитися з подіями 1986 року, переглянути літературу про героїзм і мужність ліквідаторів наслідків страшної катастрофи, які ціною власного життя і здоров’я захищали Україну від наслідків аварії.
Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Ми схиляємо голову перед ними та дякуємо за те, що вони зробили для кожного з нас. І віримо в те, що таки за десятки поколінь у Чорнобильській зоні знову лунатиме лелечий клекіт над залюдненими вулицями…
Вічна пам’ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *