«Магдебурзьке право у Кам’янці-Подільському»(645 років тому Кам’янець-Подільський першим із подільських міст отримав Магдебурзьке право)

Магдебурзьке право – унікальне явище в історії середньовічної Європи.
У 2019 році виповнюється 645 років з дня надання місту Кам’янець-Подільський Магдебурзького права. З цієї нагоди, відділом краєзнавства центральної міської бібліотеки ім. К. Солухи в залі Магдебурзького права міської ратуші, був проведений день інформації «Магдебурзьке право у Кам’янці-Подільському».
Перед учнями Кам’янець-Подільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з лекцією «Історія Магдебурзького права м. Кам’янець-Подільський» виступив науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Карбовська Жанна Анатоліївна, яка розповіла про історію, структуру Магдебурзького права на Поділлі та самоврядування в м. Кам’янці-Подільському, як магдебурзьке право вплинуло на розвиток нашого міста, а також були розглянуті історико-правові особливості запровадження магдебурзького права як системи міського самоврядування.
Протягом дня усі бажаючі мали змогу ознайомитися з літературою про історію Магдебурзького права в м. Кам’янці-Подільському, а саме у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки ім. К. Солухи була організована книжкова виставка «Магдебурзьке право в Кам’янці-Подільському».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *