«Собори душі нашої»

Кам’янець-Подільський – місто, що зберегло дух середньовіччя. Своєрідність і унікальність його полягають у гармонійному поєднанні ландшафту з містобудівною структурою середньовічного міста, в якому військові інженери, використовуючи чудові природні властивості, створили фортифікаційну систему, що не має аналогів у Європі.
Гуляючи вулицями Старого міста, ви побачите багато костьолів і монастирів. В часи середньовіччя Кам’янець-Подільський був населений русинами, вірменами, поляками і кожна з громад мала по кілька храмів.
Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра. Культуру і традиції кожної окремої нації можливо прослідкувати за особливостями побудови церковних споруд. Архітектура кожного храму унікальна та неповторна.
Саме тому, з метою ознайомлення відвідувачів з духовними традиціями народів, що проживали у нашому місті, з розвитком храмів нашого району, а також виховання поваги до християнських традицій, 12жовтня відділом краєзнавства центральної міської бібліотеки імені К. Солухи організовано книжкову викладку «Собори душі нашої».
Також присутні мали можливість ознайомитися з літературою про історію храмового будівництва на Поділлі, архітектурно-мистецькими особливостями церковних споруд різних історичних періодів.

 

 

 

 

 

 

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *