«Друг нашого дитинства»

Напередодні дня народження дитячої письменниці Наталі Забіли у відділі краєзнавства центральної бібліотеки ім. К.Солухи представлена книжкова викладка «Друг нашого дитинства» (до 120-річчя від дня народження).
У творчому доробку письменниці вірші, повісті, оповідання, п’єси і драматичні поеми, а також опубліковані у періодичних виданнях десятки вдумливих статей і рецензій. На таких творах, як «Хатинка на ялинці», «Про Тарасика й Марисю», «Ясоччина книжка», «Катруся вже велика», «Під дубом зеленим», «Веснянки», «Про дівчинку Маринку», «Перший крок», «Малим про велике», «Веселі друзі» та багатьох інших виховувалось не одне покоління української дітвори. Твори Наталі Забіли читають усі, бо всі обов’язково проходять через той вік, який ми називаємо щасливим дитинством.
Життя і творчість Наталії Забіли тісно пов’язане з Кам’янцем-Подільським, саме тут , 1924 року в місцевій газеті був надрукований її перший вірш. Так, 3 серпня 1924 р. відбувся дебют Наталі Забіли. У зрілі роки Наталя Львівна зазначила, що це був “дуже наївний і недосконалий віршик, але це вирішило мою долю, мій дальший життєвий шлях”.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *