«Цілющі джерела Кам’янеччини» (до Дня водних ресурсів)

Щорічно 22 березня світ відзначає День водних ресурсів, захід Організації Об’єднаних Націй, присвячений значенню прісної води. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води.
Цьогоріч Всесвітній день води пройде під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» і буде спрямований на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство.
Вода є фундаментальною для всіх аспектів життя. Доступ до безпечної води, санітарії та гігієни є правом людини, яке має ключове значення для здоров’я, гідності та процвітання кожного. Проте, мільярдам людей у всьому світі не вистачає безпечної питної води.
Протягом минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки багатьох з нас позбавили базового права людини – права на питну воду.
З нагоди Дня води у відділі краєзнавства Кам’янець-Подільської центральної бібліотеки ім. Костя Солухи розгорнуто екологічну виставку «Цілющі джерела Кам’янеччини». На її полицях можна знайти інформацію про лікувальні, цілющі та чудодійні джерела нашого краю, найкрасивіші, найсмачніші і найстаріші кринички-родзинки Хмельниччини, популярні туристичні водні принади і об’єкти, а також стан водних ресурсів району та заходи з охорони природних водойм у НПП «Подільські Товтри».
Хай наші ріки будуть чистими і прозорими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *