«Герб України – символ моєї свободи»

19 лютого в Україні відзначається День Державного Герба України. В 1992 році Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – національний символ українців. Тризуб був обраний невипадково. З давніх часів він використовувався як своєрідний оберіг. Сокіл або якір, символ триєдиності світу, що уособлює тисячолітній зв’язок поколінь – минуле, сьогодення та майбутнє. Нині тризуб об’єднує українських патріотів, наших хлопців та дівчат ЗСУ, він зображений на шевронах наших захисників.

З нагоди відзначення Дня Державного Герба України працівниками читальної зали Кам’янець-Подільської центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи створено експрес-інформ «Герб України – символ моєї свободи».

Основною метою відеозапису є розповідь про цікаву і різноманітну історію створення українського Герба, сприяння зростанню патріотичного духу і національної свідомості громадян та підвищення цікавості й шанобливого ставлення до державних символів України, виховання патріотичних почуттів і гордості за власну країну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *