«Голодомор: відкриваємо правду світу»

До Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 р.р. в читальному залі центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи 4 листопада оформлено виставку-пам’ять «Голодомор: відкриваємо правду світові». Метою виставки є сприяння поверненню історичної пам’яті про Голодомор 1932–1933 років, виховання громадянської свідомості та патріотизму.
Книжкова виставка розкриває трагічні сторінки історії українського народу. У запропонованих виданнях наводяться документи, що висвітлюють Голодомор 1932–1933 рр. та масові політичні репресії, організовані сталінським тоталітарним режимом, дається правова оцінка сталінському терору в Україні, аналізуються його основні причини та наслідки.
До уваги користувачів – «Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні», яке включає в себе 17 обласних томів та том міста Києва. У Книзі Пам’яті на широкому історико-документальному матеріалі, спогадах очевидців, на підставі списків померлих від голоду висвітлюється трагедія штучно організованого в Україні та на Поділлі Голодомору у 1932–1933 роках.
Також на виставці представлено фотографії, публікації та відеоматеріали про геноцид української нації.
Сподіваємось, що документи, представлені у двох розділах виставки «Скорботна пам’ять 33-го» та «Хмельниччини моєї біль», стануть в нагоді всім відвідувачам бібліотеки та тим, хто досліджує, вивчає і цікавиться «чорною сповіддю» нашої країни.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *